co oznacza ALT we krwi

______ Paweł Florczak ____ // pawel.florczak.info / www.strefa9.pl

Temat: Chroniczna sennosc :(
to to: Total Bilirubin  2      norma 3-21umol/L ALT (SGPT)  79     norma  6-48 IU/L AST (SGPT)   43   norma 10-45 IU/L Czy to może wpływać na moją chorobę? Czy oznaczają te współczynniki? Dodam tylko że alkoholu dużo nie pije, papierosy sporadycznie, natomiast dużo kawy.
Źródło: topranking.pl/1851/chroniczna,sennosc.php



Temat: Chroniczna sennosc :(
10-45 IU/L Czy to może wpływać na moją chorobę? Czy oznaczają te współczynniki? Dodam tylko że alkoholu dużo nie pije, papierosy sporadycznie, natomiast dużo kawy. Objawem senności jest podwyższony pozim cukru. / hiperglikemia / Wyniki badań, które Pan podał, nawet najlepszemu lekarzowi nić nie dadzą. ABC Badań krwi: http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51214.html J.
Źródło: topranking.pl/1851/chroniczna,sennosc.php


Temat: Usg/p.ciemieniowe
...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,91356834,91356834,Usg_p_ciemieniowe.html


Temat: Wyższy poziom AST
Wyższy poziom AST Co może oznaczać AST 49 gdzie norma jest do 35 oraz ALT 19norma 45 wyniki dotyczą 4-latka. przy okazji jheszcze Hematokryt to 33 % w normie 34-41 limfocyty 55,50 gdzie norma 25-50 monocyty 8,8 norma 1-6 rozmaz krwi gran.pałeczkowate 1 norma 3-6 Czy może to oznaczać infekce bakteryjną?? A AST podwyższony czy może wskazywać na problemy z wątrobą??
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90140624,90140624,Wyzszy_poziom_AST.html


Temat: Surowica lipemiczna
Fe nie jest dobrym parameterem anemii. lepiej poprosic o oznaczenie ferrytyny (bialka transportujacego Fe). Zmiany Fe w wynikach laboratoryjnych w przeciagu miesiaca sa jak najbardziej mozliwe. Na poziom ALT i AST bardziej ma wplyw sposob pobrania krwi. Jezeli krew byla pobrana z paluszka, slabo kapala do mikroprobowki, a samo pobranie trwalo dlugo, to wyniki w/w parametrow moga byc zanizone.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,63446694,63446694,Surowica_lipemiczna.html


Temat: wyniki krwi
wyniki krwi Pani doktor w ostatnich moich wynikach wyszlo mi cos co mnie niepokoi mianowicie: CRP 1,2 norma ɘ,5 co to oznacza?? pozostale podkreslone wyniki nieprawidlowe to: amylaza 101 = norma do 100 k - surowica 5.1 norma do 5.0 mchc 31.9 norma 32-36 granulocyty paleczkowate 1 norma 2-5 pzoostale wyniki morfologii, ast alt mocz prawidlowe. CRP oznacza ostry stan zapalny???
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,9617061,9617061,wyniki_krwi.html


Temat: ALT - 66, co to dla mnie oznacza?
ALT - 66, co to dla mnie oznacza? Witam Pani Dokto, mam pytanie. Tydzień temu w niedzielę, oddawałam krew (jestem Honoowym kwiodawcą, choć kiedy chciałam odać w paździeniku, nie mogłam, ponieważ ... w niedzielę, miałam 14,1). Po pobaniu, przyszła do mnie do domu kartka z informacją, że powinnam koniecznie zgłosić się do Lekarza Rodzinnego, ponieważ mółj ALT wynosi: 66. Co to oznacza? Wiem, ... wspomnieć, że mój ginekolog, kilkakrotnie (jakoś w lecie 2003), robił mi badania na ALT i "wychodziło" ok. 33, czasem 26, ale mójm lekarz Rodzinny niczego nie stwiedził. Tak więc chciałabym się zapytać, co moze oznaczać taka (66) ilość ALT i czy powinnam zacząć się przejmować? Bo nie mam szczerze mówiąć na to czasu, ponieważ właśnie pisze pracę magisteską i zastanawiam się czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,12743616,12743616,ALT_66_co_to_dla_mnie_oznacza_.html


Temat: duża główka:(
dziekuję. znalazłam jeszcze takie nazwiska dr Roszkowski i dr Barszcz - znacie? mam tez wyniki z krwi toxo - ujemna ale cytomegalia IGG - 39 IGM - ujemne co to oznacza? ... crp - 1,6 ale to chyba dobrze bo na wyniku jest norma do 6 (dla dorosłych) ALT - 23,2 AST - 44,8 - za duzo morfologia: wbc -11 RBC - 4,51...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,87408663,87408663,duza_glowka_.html


Temat: Pomocy- już nie wiem co robić...
rumienia i nie miałam, ale jest mała plamka. Głowa boli mnie codziennie (pewnie po punkcji) i te wyniki, które oznaczają stan zapalny w organiźmie. Czy to może być poczatek boleriozy? Mieszkam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,80959915,80959915,Pomocy_juz_nie_wiem_co_robic_.html


Temat: diagnoza: WZW typu C - co dalej??
że mam to podwyższone i świadczy to właśnie o wirusie.. Wymyślili sobie, że dopiero po maturze zrobią mi USG, bo to oznacza od razu biopsję itd. Więc dostałam termin na 8.06.2009.....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,88895245,88895245,diagnoza_WZW_typu_C_co_dalej_.html


Temat: co to może oznaczać?
co to może oznaczać? witam odebrałem dzisiaj wyniki prób wątrobowych: AST 29 wart.ref 5-40 U/l ALT 71 wart.ref 5-37 U/l niepokoi mnie ten podwyższony ALT, czy to może oznaczać WZW C? mam pewne obawy, bo jakieś 7 tygodni temu miałem kontakt z krwią. bardzo się przestraszyłem i wykonałem sobie po owym zdarzeniu HCV RNA- ujemny (po 4 tygodniach)... Teraz razem z próbami...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,75120088,75120088,co_to_moze_oznaczac_.html


Temat: cytomegalia
cytomegalia odebrałam wyniki badań krwi, m.in. było badane czy jestem/byłam zarażona cytomegalią. wynik jest następujący: CMV IgG - 138,70 AU/ml zakres jest poniżej 15,00. Co to oznacza? mam się już zacząć martwić przed wizytą u lekarza czy jak? HELP!!! P.S. wcześniej sama nie wiedziałam co to jest to CMV ale znalazłam przez wyszukiwarkę ten link www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1072&alt=54 i dlatego jestem już niespokojna Pozdrawiam,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,11484826,11484826,cytomegalia.html


Temat: Chłopiec 2,5 l. IgE całkowite: 25164 IU/ml
Chłopiec 2,5 l. IgE całkowite: 25164 IU/ml Chłopiec 2,5 l. IgE całkowite: 25164 IU/ml Witam, to wyniki testów z krwi mojego syna, to nie literówka, wynik naprawdę jest w tysiącach. Nie potrafię tego zinterpretować. Co to oznacza? Może jednak pasożyty? Dziecko jest w potwornym stanie, testy wykonał kolejny lekarz do którego się zgłosiliśmy. Znowu zalecił dietę eliminacyjną, im dziecko mniej je produktów ... świnki morskiej naskórek chomika naskórek królika0 asp.fumigatus.0 cladosp.herbarum (grzyb plesń)0 pen.notatum (plesń)0 alt.tenuis. (pleśń)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,28001794,28001794,Chlopiec_2_5_l_IgE_calkowite_25164_IU_ml.html


Temat: Spam? Dlaczego?
... nie oznacza, ze trzeba tracic zimna krew. Jesli ja tracisz, przegrywasz taka usenetowa bitwe od razu. Flame sie nakreca i ktos zglasza do abuse - nie za sam post, ale za...
Źródło: topranking.pl/1542/spam,dlaczego.php


Temat: Tabletki-uwazajcie
Próby wątrobowe robi się poprzez badanie krwi, oznacza sie bilirubinę i dwa wskaźniki AST i ALT.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,26733566,26733566,Tabletki_uwazajcie.html


Temat: Badania refundowane
Lista badań refundowanych Wykaz badań diagnostycznych niezbędnych przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych w zakresie podstawowej opieki zdrowotnej. 1. Badania hematologiczne: 1) morfologia krwi obwodowej ze wzorem odsetkowym; 2) płytki krwi; 3) retikulocyty; 4) odczyn opadania krwinek czerwonych (OB). 2. Badania biochemiczne i immunochemiczne w surowicy krwi: 1) sód; 2) potas; 3) wapń całkowity; 4) żelazo; 5) stężenie transferazy; 6) mocznik; 7) kreatynina; 8) ... 20) fosfataza alkaliczna (ALP); 21) aminotransferaza asparaginianowa (AST); 22) aminotransferaza alaninowa (ALT); 23) gammaglutamylotranspeptydaza (GGT); 24) amylaza; 25) kinaza kreatynowa (CK); 26) fosfataza kwaśna całkowita (ACP); 27) czynnik reumatoidalny (RF); 28) miano antystreptolizyn O (ASO); 29) hormon tyreotropowy (TSH); 30) antygen HBs-AgHBs; 31) VDRL. 3. Badania moczu: 1) ogólne badanie moczu z oceną mikroskopową osadu; 2) ilościowe oznaczanie białka; 3) ilościowe oznaczanie glukozy; 4) ilościowe oznaczanie wapnia; 5) ilościowe oznaczanie amylazy. 4. Badania kału: 1) badanie ogólne; 2) pasożyty; 3) krew utajona metodą immunochemiczną. 5. Badania układu krzepnięcia: 1) wskaźnik protrombinowy (INR); 2)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,94295427,94295427,Badania_refundowane.html


Temat: witam i pytam... oj, dużo pytam! pomożecie??
jak u Ciebie co wcale nie oznacza ze jest go dosc w organizmie. Ferrytyna to badanie ktore pokazuje czy dosc zelaza jest w tkankach i to jest wazne. To ze lekarz ... laboratoriach jest niewiarygodne. Robia poziom magnezu w surowicy, a powinno sie robic w krwince (podobna historia z zelazem). Wyszedl Ci tez podwyzszony ALT-88, to znaczy ze watroba cos nie tak pracuje...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,59374658,59374658,witam_i_pytam_oj_duzo_pytam_pomozecie_.html


Temat: Wyniki badania krwi. Próby watrobowe!! Pilne!!!
Chcialabym sie dowiedzic co oznaczaja te wyniki Alt 58 przedzial do 41 Asl 97 przedzial do 54 Reszta wynikow morfologii krwi w najlepszym porzadku. Prosze o odpowiedz.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,76016925,76016925,Wyniki_badania_krwi_Proby_watrobowe_Pilne_.html


Temat: Kolejne forumowiczów pytanie do lw i nie tylko!
domyślam sie,że wynik morfologii krwi jest na wydruku a nie pisany ręcznie-odnośnie H przy wyniku GRA-to granulocyty-jeden z rodzajów białych krwinek-leukocytów a H oznacza High czyli powyżej normy-granulocyty biorą udział w odporności przeciwbakteryjnej przede wszystkim,tak więc najbardziej prawdopodone,to że albo po uszkodzeniu kośćmi albo po zjedzeniu czegoś jeszcze na dworze doszło do zakażenia bakteryjnego jelit ALT(AlAt-aminotransferaza alaninowa-to jeden z enzymów wątrobowych głównie-jego ... górnej wartości wynik tylko ALT świadczyć o minimalnym uszkodzeniu wątroby,które już minęło-bo ALT utrzymuje się jeszcze ok.15 dni od uszkodzenia a AST jest rozkładany w ciągu kilkudziesięciu godzin) odnośnie trzustki-to ona...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,128,13170907,13170907,Kolejne_forumowiczow_pytanie_do_lw_i_nie_tylko_.html


Temat: Zasady kierowania na badania diagnostyczne przez lekarzy specjalistów i/lub świadczenia gwarantowane
Gdzie są wymienione świadczenia gwarantowane ? WYKAZ BADAŃ DIAGNOSTYCZNYCH NIEZBĘDNYCH PRZY UDZIELANIU ŚWIADCZEŃ ZDROWOTNYCH W ZAKRESIE PODSTAWOWEJ OPIEKI ZDROWOTNEJ 1. Badania hematologiczne:   a.. 1. morfologia krwi obwodowej z wzorem odsetkowym;   b.. 2. płytki krwi;   c.. 3. retikulocyty;   d.. 4. odczyn opadania krwinek czerwonych (OB). 2. Badania biochemiczne i immunochemiczne w surowicy krwi:   a.. 1. sód;   b.. ... v.. 22. aminotransferaza alaninowa (ALT);   w.. 23. gammaglutamylotranspeptydaza (GGT);   x.. 24. amylaza;   y.. 25. kinaza kreatynowa (CK);   z.. 26. fosfataza kwaśna całkowita (ACP);   aa.. 27. czynnik ... badanie moczu z oceną mikroskopową osadu;   b.. 2. ilościowe oznaczanie białka;   c.. 3. ilościowe oznaczanie glukozy;   d.. 4. ilościowe oznaczanie wapnia;   e.. 5. ilościowe oznaczanie amylazy. 1 4. Badania kału:   a.. 1. badanie ogólne;   b.. 2. pasożyty;   c.. 3. krew utajona - metodą immunochemiczną. 5. Badania układu krzepnięcia:   a.. 1. wskaźnik protrombinowy (INR);  ...
Źródło: topranking.pl/1849/zasady,kierowania,na,badania,diagnostyczne.php


Temat: 2 : 1 dla krętka
Miałam taki cichy plan, że max 3 mce i koniec. Za dwa dni kończę brać dożylnie Ceftriakson - to 2 mce leczenia. Dla spokoju wysłałam krew na PCR do Poznania ( 06.03.) i przed Świętami przyszedł mi wynik - negatywny, DNA krętka nie znaleziono, co mnie bardzo ucieszyło. Oznacza to, że przynajmniej w moim przypadku krętkowe "trupy" usuwane są z krwi znacznie szybciej niż 6 tygodni, bo od 1go dnia leczenie ceftriaksonem do pobrania krwi minęło 5 tygodni. Natomiast po Świętach przyszedł wynik na obecność babesji - pozytywny, co mnie zbiło z tropu,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,49179,74868685,74868685,2_1_dla_kretka.html


Temat: Borelioza na 75%
DNA bakterii w badanej próbce krwi (mikrolitr) było mniej niż 5.... Po 3 tygodniach na zestawie moje wyniki nie są kiepskie: WBC 5,22 RBC 4,23 ALT 21 AST 17 Kilka dni...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,23133716,23133716,Borelioza_na_75_.html


Temat: Pojęcia ALTWA w wyborze dowolnym
... do monitora. * Kiedy zwidzając grupę znajdziesz się w okolicy usłanej ciałami bez widocznych śladów krwi, zamknij oczy, wyłącz komputer i uciekaj zgodnie z kierunkiem wiatru. Może to być atak chemiczny...
Źródło: topranking.pl/1172/pojecia,altwa,w,wyborze,dowolnym.php


Temat: Historia
mózgu. Preparat, zwany tkankowym aktywatorem plazminogenu (tPA), rozpuszcza zakrzepy blokujące przepływ krwi.... Na dodatek trzeba go podać w ciągu trzech godzin od wystąpienia pierwszych objawów. Jeśli zostanie zaaplikowany później, nie przyniesie ... preparat można stosować tylko przy tzw. niedokrwiennym udarze mózgu, który polega na zatkaniu zakrzepem jednej czy kilku tętnic dostarczających krew do mózgu. Około 15 proc. udarów mózgu ma jednak odmienny mechanizm. ... nie masz racji. bo: 1. starasz się zaistnieć, jako 'młody, inteligentny' poprzez popisywanie się 'odrobioną pracą domową'.     ROTFL, zawsze wysyalem swoje historie na alt`a i jakos nikomu to nie ...   Co dalo sie wywnioskowac ? Jedno jeszcze - sam fakt, że dla Ciebie nie stanowi problemu omawianie chorób Twoich pacjentów i podopiecznych między jednym a drugim kęsem kotleta, nie oznacza,...
Źródło: topranking.pl/1173/historia.php


Temat: Bill (fuj) Gates - dluuuugie
Znalezione gdzies w necie: Czy wiesz, ?e PRAWDZIWE imi? i nazwisko Billa Gatesa to William Henry Gates III?  Obecnie znany jest jako Bill Gates (III), gdzie "III" oznacza "trzeci".  Wi?c, co jest takiego ?cinaj?cego krew w ?y?ach w tym cz?owieku? Je?li  we?miesz litery z nazwiska "Bill Gates III" i zapiszesz je w liczbowych  odpowiednikach w kodzie ASCII, a potem dodasz je do ... "tab" aby przej?? do drugiej olumny.  Teraz wybierz myszk? menu Pomocy ("Help menu"), wej?cie do "Microsoft  Excel". Wci?nij naraz klawisze "ctrl-alt-shift" i myszk? kliknij na "Pomoc  techniczn?"("technical support"). POJAWI SI? OKNO ... nie spa?? ze ?cie?ki (to dosy? trudne); kiedy dojdziesz do ko?ca, powita ci? tam  mro??cy krew w ?y?ach widok ...   A? do dzisiaj, olbrzymia liczba ?wiadków z ca?ego ?wiata potwierdzi?o,...
Źródło: topranking.pl/1349/bill,fuj,gates,dluuuugie.php


Temat: "tłusta dieta to podstawa"
... ogóle to na naszej grupie alt.pl.dieta.optymalna Alex Kay właśnie napisał ciekawą wiadmość. Cytuję: --------------------------------------------------- TŁUSTA DIETA TO PODSTAWA Pozostaje tylko pozazdrościć Ame­ryce sprawności i szybkości działania. Przecież my znamy wiedzę o...
Źródło: topranking.pl/1561/tlusta,dieta,to,podstawa.php


Temat: Dobra praca
... tam i spróbuj nie spaść ze ścieżki (to dosyć trudne); kiedy dojdziesz do końca, powita cię tam mrożący krew w żyłach widok ... Aż do dzisiaj, olbrzymia liczba świadków z całego...
Źródło: topranking.pl/1695/dobra,praca.php


Temat: SZUKAM STALEGO DOSTAWCY KART POP,SIMPLUS, TAK TAK
... ścianę i odkryje się tajne przejście. Wejdż tam i spróbuj nie spaść ze ścieżki (to dosyć trudne); kiedy dojdziesz do końca, powita cię tam mrożący krew w żyłach widok ... Aż...
Źródło: topranking.pl/1708/szukam,stalego,dostawcy,kart,pop,simplus,tak.php


Temat: Uwaga
... (to dosyć trudne); kiedy dojdziesz do końca, powita cię tam mrożący krew w żyłach widok ... Aż do dzisiaj, olbrzymia liczba owiadków z całego owiata potwierdziło, że widziało ten widok i...
Źródło: topranking.pl/1789/42,uwaga.php




 

Powered by WordPress dla [______ Paweł Florczak ____ // pawel.florczak.info / www.strefa9.pl]. Design by Free WordPress Themes.